ÖTH MÄSSA

 
I går morse så tog jag jobb-bilen och brummade iväg till mina morgonpigga arbetskamrater som var tidigt på ÖTH (östgötaträdgårdshall).  Det var nämnligen MÄSSA! Man kan inte annat än älska alla slags mässor! Det är för alla som inte vet en mässa med en massa växter, mycket nyheter och annorlunda liv! Så efter att ha gått där i ett par timmar så var det dags att åka tillbaka till jobbet och börja planera inför allt som ska upp! (samtidigt som det kommer pallar med beställda varor- krukor, pyssel och inredning(: ) Så idag har vi bara packat upp och skyltat hela dagen, det är som min arbetskamrat sa helt underbart att få betalt för dagar som idag, då man bara går o fixar och gör fint! :)

Lite bilder ifrån mässan, bortse från att det bara är min lilla mobilkamera som fått medverka.

Skimmia, en liten favorit faktiskt.

Egentligen är allt uppstammat snyggt, men att det är Myrten gör det ännu bättre!


Ett hav av Orkidéer!

Massor mer växter!


Ful-snygg Orkidé!
-Lina

Maaaaadam

Ojojoj, jag kan knappt bärga mig innan vi får upp allt. Speciellt när jag inte har den blekaste aning om vad som finns i kartonerNA som står ute i växthuset och väntar på att packas upp!! Men vi har lite annat att fixa med först.. ! Roligt annat.



-Lina

Lycklig tjej!!

Jag vinner aldrig brukar jag säga, MEN idag fick jag ett mejl att jag vunnit en brödrost som jag tävlade om i matbutiken.... bara la en liten lapp i ett hål och så ringer de och säger att jag fick detta fina ting!



 

TACK MATBUTIKEN!!

-Lina

Lurvkudden

Föll för detta tyg i förra veckan, så då fick det bli ett par kuddar till soffan! Höstigt o mysigt!


-Lina

Kryddburkar

För att göra något med kryddhyllan som ser hemsk ut med alla olika burkar och färger så tänkte jag att jag skulle snygga till det lite. Efter lite letande så hittade jag dessa härlig burkar på Broarne - inredning för egensinniga,de har hur mycket härligt som helst!


Jag har skrivit på burkarna med en Blackboard penna, hur lätt som helst att ta bort och ändra! Men nu behöver jag något att ta kryddorna med bara...

-Lina

Pyssel på jobbet!

Lite pyssel innan vi börjar med kransar, för snart drar det igång!


Grattis storasyster!

Idag är det inte någon vanlig dag för idag är det finaste storarysters födelsedag!
Grattis Hanna!


höstens projekt...



Detta får nog bli ett av höstens projekt när jag går ner på halvtid, och det lilla plugget också förstås!

Recept Tryfflar

Hemmagjorda Chokladtryfflar.

300+100 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
30 g smör
1/2 dl kakao
 
# Hacka chokladen fint, 300g. (Jag körde i matbredaren då det tar mycket längre tid att hacka för hand och det blir då ofta stora bitar!)
#Värm grädden så att den nästan kokar, blanda sedan ner chokladen och rör samtidigt. Tillsätt sist smöret. (Stäng av plattan när du häller i chokladen och smöret, men låt kastrullen stå kvar på plattan).
#Ställ in i kylen och låt svalna i 2 timmar. (Häll smeten i en avlång form så att smeten hinner svalna och stelna ordentligt!)
#Ta ut krämen och forma till små bollar, ca 1-2 cm i dm. Ställ sedan i kylen i yttligare 30 min.
#Smält den sista chokladen, 100g. (räcker egentligen gott och väl med 50g!) Lägg sedan lite choklad i handen och rulla tryffeln i chokladen och sedan i kakaon.
# Förvara tryfflarna i kylen, SUPERGODA!
(Innan du serverar tryfflarna kan du lägga var och en i handen och stäng igen lite och skaka, så tappar den lite kakao som annars kan bli lite för mycket!)

-Lina

Myser!

Just nu känns det så viktigt att hinna med att bara vara hemma och vara och mysa. För mig är det att gå o greja o pyssla o ha mig. Idag satte vi mysfaktorn på MAX och sen ställde jag mig och gjorde chokladtryfflar, det blir inte mycket bakande lägre. Men jag ska ta med ett par till mina underbara arbetskamrater (som alltid gör min dag! <3 ) och så ska det bjudas på både fredag och lördag! 

EN TRYFFEL OM DAGEN ÄR VÄL BRA FÖR MAGEN??

 
Nu ska det in LJUS och KUDDAR/FILTAR som bara den! Då man inte hittar precis vad man är ute efter så får man ta vad man har, så - de här plåt "faten" är egentligen ljusmanchetter.. runda med hål i mitten för att sätta på en ljusstake! Men åh så bra de fungerar som små fat, pricken över i skulle nu vara om det kunde rinna lite stearin snyggt på sidorna.
Kommande veckor ska jag suga in alla bilder på kuddar och filtar och välja ut och samla på mig, sedan PROPPA soffan full av dessa härligheter! Jag är redo för hösten, som nu officiellt är här!

-Lina

Precis så!

Om man skaffar sig bara vackra saker så passar de alltid ihop!

Industrilampa


Äntligen har mitt loppisfynd från i sommras blivit klart! Hittade en så snygg gammal industrilampa på loppis när vi var i Österlen, och så var den såklart tvungen att fixas till lite så nu har den fått en ställning och så har jag bytt elen i den. Är mycket nöjd, OCH så ska jag tillägga att smeden som gjort ställningen är helt otroligt duktig! Det är så bra med sånna kontakter!

 

 

-Lina



Systemkamera.


Nu har jag köpt min en ordentlig kamera, en systemkamera! Så nu ska det bli ordning på bilderna! Har min fina vän Amanda som ska komma och lära mig lite... så att jag kan använda den också! :) Men testade iallafall lite grann och tycker att det för mitt otränade öga är ganska bra?
   

Och så hade jag ett litet eget projekt också, jag ville nämnligen ha en kudde med Peace märket på, men det fanns ingenstans.. nästan bara med PEACE ordet på och det blir inte riktigt samma sak. SÅ då får man göra som man allti gör då man inte hittar det man vill ha, gör det själv! Så, sent i onsdags kväll så satt jag uppe och sydde min egna kudde!

 

Hur skön som helst! :)

-Lina

Färdig hall!



Om man bortser från allt skräp som står i bakgrunden så är jag så nöjd! Det blev helt rätt i vår ändå ganska stora hall! Det kom fram så mycket yta som vi innan slösat bort. En ny lampa i taket bara så är det finemang, en annan dörr skulle ju vara en dröm men jag undrar vad vårt bostadsbolag skulle säga då...
På tal om lampa så får det nog bli min taklampa som jag gjore om till golvlampa :
Yes, den blir skitsnygg i taket!

-Lina

RSS 2.0