Recept Tryfflar

Hemmagjorda Chokladtryfflar.

300+100 g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
30 g smör
1/2 dl kakao
 
# Hacka chokladen fint, 300g. (Jag körde i matbredaren då det tar mycket längre tid att hacka för hand och det blir då ofta stora bitar!)
#Värm grädden så att den nästan kokar, blanda sedan ner chokladen och rör samtidigt. Tillsätt sist smöret. (Stäng av plattan när du häller i chokladen och smöret, men låt kastrullen stå kvar på plattan).
#Ställ in i kylen och låt svalna i 2 timmar. (Häll smeten i en avlång form så att smeten hinner svalna och stelna ordentligt!)
#Ta ut krämen och forma till små bollar, ca 1-2 cm i dm. Ställ sedan i kylen i yttligare 30 min.
#Smält den sista chokladen, 100g. (räcker egentligen gott och väl med 50g!) Lägg sedan lite choklad i handen och rulla tryffeln i chokladen och sedan i kakaon.
# Förvara tryfflarna i kylen, SUPERGODA!
(Innan du serverar tryfflarna kan du lägga var och en i handen och stäng igen lite och skaka, så tappar den lite kakao som annars kan bli lite för mycket!)

-Lina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0