Kök

Jag har fastnat lite för det här med levande varelser i köket och i helgen så stannade vi på en liten gård som sålde egenodlade grönsaker och frukt m.m. Jag köpte hem en knippe rödlök och rabarber, hur gott är det inte att kunna göra en rabarberkaka bara sådär! Men framför allt så är det snyggt hemma...






Yttligare en "Hyllis" från IKEA fick rädda vårt micro-problem, lägg märke till de snygga sladdarna nere i bildens högra hörn också... haha.

Jag har alltid tyckt att det är lättast att lära sig i praktiken, alltså att testa saker och förstå för att kunna lära mig och även lära andra. Så idag har jag gjort min egna lilla hörna på jobbet där jag ska tillverka ett eget olivträd och en Pelargon på stam!


-Lina


Inspirerande..

För en stund sen så tittade jag på Sommar med Ernst, och vilken härmis han är...(skämt åsido!) Förra vecka så tillverkade jag mitt egna lilla bord på hjul på jobbet, mycket smidigt och användbart!

  

Så efter mycket slit o släng, konkande och skruvande så hade jag lyckats lagga vantarna på ett par hjul på bakgården som tillhörde en vagn (som säker ingen kommer att sakna..) Sedan flätade jag ett tjockt band så att man kan dra bordet. Det är himlans bra när man kan dra det ut o in också om man vill ha lite växter på det utanför entrén !

Helgen har vi spenderat i Kungsbacka hos sambos moster och man. De är så duktigt på mat och viner så jag har ätit och druckit en massa saker som jag aldrig innan har testat! Det var en såkallad skaldjur- och fiskhelg, med olika vita viner och dessertviner till varenda rätt, (det var minst fyra rätter per måltid!) Men för att jag ska komma ihåg allting som jag har ätit så har jag gjort en liten lista:

Ostron
Havskräftor
Rödspätta
Gåsleverpastej
Fisk och skaldjurspastej
Piggvar
Musslor
Kungsräkor
Bergtunga

Det var jättekul att få testa! Så fick vi lite inspiration till vårt egna lilla intellektuella kök... hihi.


Hard work, WORK!

Tänkte att det kanske ibland kan vara kul att ha kvar lite av vad man gör på jobbet ! Körde igång och gjorde om ordentligt, hade lite att ta ut efter semestern - det kliade i fingrarna !

INNAN..


EFTER...



Det är inte vad människan förtjänar på sitt arbete som är hennes egentliga lön, utan vad de gör henne till.

-Lina


Vill ha- objekt!

 

Madam Stoltz stolen var jag sååå nära att köpa när vi precis flyttat, men gjorde inte det. Hittade den sedan i katalogen på jobbet, kanske beställa till hösten ?

Hyllan såg jag i Plaza interiör och är en såkallad "Kingfisher-hylla", den skylle gärna få prägla mitt kök! Hittar den dock bara i en massa fina pastell färger...

-Lina

Borta bra men hemma bäst!

Äntligen så har jag min lilla hörna ute på balkongen! Odlar lite tomat, paprika, smulgubbar och lite annat smått o gott!


Här är även ett par av semesterfyndet, ett par industrilådor som kom direkt ifrån en industri, nam nam!



-Lina


Plaza

Jag är lite förälskad i tidningen Plaza Interiör, och en dag så tänkte jag att jag skulle beröma dem lite då de hade ett så himla bra repotage i en av tidningarna och skickade in ett sånt där läsarbrev... Fick sedan Nr 08 idag och börjae läsa lite, tyckte att en skrev nästan exakt som jag gjort så jag blev nästan lite småtjurig att de tog med de o inte mitt, men TITT - det var ju mitt brev! :) Glad tjej !

 


Semester 2012

Åh vad jag har gjort en massa saker de här veckorna, helt otroligt! Jag har sett och varit på så många ställen på så kort tid! Helt underbart!

Semestern började med en roadtripp nedåt i landet med Linnea, vi ville till Danmark - det var vad vi visste sen fick det åkas efter vad vi kände för!
        

Jag hade ganska så stora förhoppningar på Danmark som ska vara "inredningslandet". Men väl inne i Köpenhamn så hittade vi först ingen inredningsbutik, inte en enda! Senare på kvällen hittade vi en, som vi fick gå tillbaka till dagen efter eftersom att det var stängt. De kunde sedan i sin tur visa oss till en till. Så alltså två butiker i centrala Köpenhamn... undrar vart man ska åka om man vill ha mer sånt... MEN, butiken som vi var inne i var så himla frän. Det var så härligt och jag kunde ha gått där inne hur länge som helst!!

    

Den här butiken kunde jag som sagt gått i hur länge som helst! Efter Danmark så åkte vi till Lomma, det var en liten mysig stad med en mysig strand. Vi hade superväder där! Sedan åkte vi till Gränna och tältade, supermysigt!

Sedan ville jag bara spendera tid med min älskade Marcus efter att ha varit bort i fyra dagar! Vi Hade inget bestämt men drog först iväg en dag till stockholm! Han var så gulligt så jag fick gå i hur många inredningsbutiker jag ville! PUB huset var min absoluta favorit med nästan bara mina favvomärken, House Doctor och Madam Stoltz! Helt underbart!

   

Men en dag i Stockholm nöjde vi oss inte riktigt med så vi bokade ett supermysigt B&B i Hammenhög i Österlen. Jag hade aldrig varit där förrut så det var jättekul att se och det var så skönt att min sambo hade så bra lokalsinne att han hittade nästan överallt där nere! Det var hur mysigt som helst! Loppisar var femte minut, o gårdsbutiker överallt! Och landskapet var jättefint och det fanns så mycket att titta på!
   

Det har varit en underbar semester med en massa mys och handlande! Lite saker kommer upp senare, inhandlade saker! I morgon börjar jag jobba igen och jag har faktiskt saknat mitt jobb, det ska bli skönt att komma in i min vardag igen!

-Lina

Husesyn!

Det som är så bra nu när vi har flyttat är att man får fixa som man vill ha det från början, vi tog inte med möbler och saker som vi inte ville ha nu utan köpte nytt om det behövdes. Så är det inte så mycket att fixa nu. Min lilla Industriella/retro stil kommer mer o mer in efter ett riktigt Shabby Chic hem! 

 
Hallen, min nya indusripall från MIO.


Vårt kök, fick allting nytt ( i hela lägenheten faktiskt!) .


Mina älsklingstavlor! Fick sitta i köket.


Har ju också självklart inhandlat lite småsaker, den här helt perfekta lådan hittade jag i en mysig butik i Motala! Den var lite sådär industriell samtidigt som det var lite för gullit för min stil. Men såklart hade de alla mina favoritmärken som Madame Stoltz, LB Lauring och bloomingville... Ville ha mycket är inne!


Min hemmagjorda lampa fick såklart följa med!


Guldet i vårt hem just nu, BALKONG!! Det är lycka ren lycka!


Min lilla hörna, det tillkom en ros från mormor o morfar, så söta så!


Vårt sovrum, lite mindre än det förra.

Vi trivs verkligen jättebra! Men såklart är man aldrig egentligen klar även om Sambo tycker det. Man kan göra så mycket även fast det är en hyresrätt! Det är ju detaljerna som gör det!

I morgon så drar och jag Linnea iväg på lite bilsemester! Vi tänkte åka o bara stanna där vi känner för. Men vi ska till Danmark iallafall, Inredningslandet. Alla snygga och häftiga saker är danska design, så vi hoppas på att hitta lite i köpenhamn!

-Lina


Sambo trivs i lägenheten!

När man har tid att göra ingenting hemma så har man väl kommit in i hemmet ordentligt tycker jag? Nu är det semester och vi har nästan inga måsten! Och Sambo trivs i soffan!


RSS 2.0