Idéfrossa!










Lampkjol:

Steg ett:

Klipp ut en tygbit som är 75 x 32 cm, zick-zacka alla sidor på tygbiten. Fålla den kant som kommer vara nedåt och ha 2 cm i sömnsmån.

Steg två:

Nu ska du vika in den del som kommer vara uppåt på kjolen, vik in 8 cm uppifrån. Tänk på att du viker in alla kanter åt samma håll så att det blir en baksida på kjolen.

Steg tre:

Sy nu en raksöm längs tyget, den ska gå längs långsidan och 4 cm uppifrån. Alltså på mitten av de 8 cm som du vikt in tidigare.

Steg fyra:

Sy sedan en raksöm parallellt med den söm du sydde i steg tre, den ska vara 2 cm under den.

Steg fem:

Nåla nu ihop kortsidorna med varandra och ha avigsidan utåt. Sy sedan med raksöm ihop sidorna med 1 cm sömnsmån. Vänd sedan ut och in på tyget så dy får din kjol åt rätt håll.

Steg sex:

Klipp nu försiktigt upp ett litet hål i tyget på båda sidorna av den söm du sydde i steg fem, det ska vara mellan de sömmar som du 

sydde i steg tre och fyra. Det räcker att du klipper i det översta tyget.

Steg sju:

Klipp nu även ett litet hål mellan sömmarna där rosetten kommer vara, alltså mitt fram på tyget (när du har skarven rakt bakåt). Trä nu igenom det band som du vill ha, det är enklast att sätta en säkerhetsnål på ena änden och dra igenom.

Steg åtta:

När du har fått igenom bandet så drar du lite i det och sätter på den på lampan, sedan drar du åt så att det sitter fast och knyter en rosett, sedan kan du lätt lyfta bort den och 

fixa till volangerna.

 

Du kan också sy dit spetsar uppe och nere på tyget, det ger den en lite mer detaljerad stil. Har du några fina bilder eller texter på datorn så kan du skriva ut det på ett speciellt papper som du sedan kan stryka på tyget, de papprena finns i de flesta affärer som säljer skriva och tillbehör.

Vill man ha flera volanger så kan man ha en tygbit som är lite längre.

-Lina


Smått och gott!






Inspiration!

Det är egentligen rätt så mysigt att sitta hemma med en massa tända ljus, ha lite mysmusik och skissa lite. På gång är iallafall lite dukningar, har en hel idéer men behöver samtidigt lite inspiration att blanda dem med, hoppas på ett sniggit resultat!

Så, nu är det då en liten tvåa som väntar på mig 500m bort. MIN är den snart :) Helt underbart med något eget, kommer väl bli lite för tyst ibland men det får man ta! Just nu bor jag i ett avlastningasrum tror jag, är fullt med saker överallt som är till nya lyan, men det kommer bli så bra! Jag har så mycket idéer i huvudet som bara skriker efter att få komma ut! Så väl hemmastadd sen kan jag sätta igång. Och mycket hjälp kommer jag få med slipning och målning, inte minst från min underbara pojkvän :) <3 Jag får nyckeln 1 mars, en tisdag så då kommer kvällarna spenderas där!

Idag klarade jag också teoriprovet på trafikverket, i morgon gäller uppkörningen! Hoppas på det bästa, ska bara försöka ta det lugnt och tänka rätt :) Känns rätt så skönt att kunna kasta mina körkortsböcker i soppåsen! Hihi.. Har varit ute på en promenad med Nea o Lollo också, skönt att komma ut lite! Óch snart kommer Marcus, han är efterlängtad! Det var ju en hel evighet sen jag såg honom sist, hela 5 timmar... ;)  *HOST*

Jag letar även efter ett gammalt litet vitt trädgårdsbord, ett sånt där som man kan fålla ihop ni vet... vad kan de vara 120 x 80 cm? Håller ögonen öppna! Har nämnligen fått ett gammalt vitt fönster av mina älskade Nea! 
Ska också försöka fixa en oval ring av silverliknande metall... ska tillverka min egna ljuskrona sen till köket, med levande ljus! Mysimyyys!

Lite inspiration nu då!

-Lina 

Måla måla!

Titt, lyckades även övertala lilla mamma att få måla mitt sängbord som egentligen var hennes! :) Steg för steg börjar det arta sig!


.

Det är inte vad människan förtjänar på sitt arbete som är hennes egentliga lön, utan vad de gör henne till.

Pilleriplock







Den omtalade stolen också, har varit ett ganska långtdraget projekt, men ar nöjd med resultatet.


Julen varar än'te påska!

Julen varar till påsk säger dom... men inte min. Jag hinner så klart inte med allt om jag ska ha kvar samma saker så långe! Efter en riktigt bra och mysig jul så pustar jag ut med en hel lång ledig vecka!

Och vet ni vad, jag har hittat en lägenhet! Dock inte så många meter bort men ännu närmare stationen! Tredje våningen i ett stort och myisgt tegelhus! Stora härliga fönster är det också ! Jag är kär! (i min älsklings pojkvän också såklart :)! )

Så ni planeras det för fullt, det ska bli helt vita väggar, det finns en rappad rund vägg som är vit i vardagsrummet, till de så blir det vita tapeter och en ev vägg med lite struktur i, samma i köket. Sovrummet blir vimålat. köksluckorna blir antingen vita eller grå, sen är det knoppar på dem så det ska införskaffas snygga nya! Mellan kök och vardagsrum finns en "trä spalje" som också ska få en blank vit färg.

Så, den 1 mars börjar projektet och jag längtar mer än någonsin, det här är verkligen vad jag ska göra!



finfina glas som jag fick av mamma i julklapp!



Litet mysigt kakfat till mina kommande fikastunder!


RSS 2.0