Härliga vinter!

Nu har vi fått vår mysiga snö, det är dock bara inifrån man vill vara och se ut på det vackra nu när det är så kallt. Första advent har passerat och nu gör jag mig redo för att i morgon börja med den nya månaden, kanske den mysigaste på hela året! 

Självklart är det julfint hos mig också, liksom alla andra fina fönster man går förbi med ljusstakar och stjärnor i.

Härliga jul!



















-Lina


Stol

Och så har lilla jag tagit på mig något stort tror jag, men kul äre! Hel renovering av stol, kommer bli finfin hoppas jag ! :) Den ser ju för tillfället ut som lillebror sa "Gammal och Tantig"!


Lite försmak inför jul



Med lite förberedning inför jul så har dagen bestått av att gör kransar på jobbet, plockat upp lite julsaker och börjat slå in de växter som är känsligt mot kyla. Dock har den mesta snön vi fick regnat bort idag, men inte hindrar det mig, nej ! 
Det blev lite experiment och slutade rätt så bra ändå, lite cholkad tryffalr. Lättare än färväntat! :)MUMS var det också ska jag nog tillägga, de kommer nog att bli en trevlig eftermiddags fika på jobbet i morgon! :) 


Recept på Chokladtryffalr:

300g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
30 g smör / margarin
100 g mör choklad att rulla tryffeln i

1. Finhacka chokladen, det bästa är att riva med rivjärn, så smått ska det bli, nästan som pulver. lägg den hackade chokladen i en bunke.
2. Värm grädden och häll över chokladen, tillsätt rumsvarmt smör och blanda allt till en slät smet. Låt svalna och ställ sedan in det i klen i minst 2 timmar.
3. forma till små bollar, ca 25-30 stycken. Ställ tillbaka dem i kylen och låt stå där i 30 minuter.
4. smält chokladen, lägg lite i handen och rulla tryffel i så att den blir lite kletig bara, rulla den sedan i kakao. När du är klar kan du skaka av dem lite så att det inte blir för mycket kakao på dem. 

  

-Lina 


wrapping.












Lite väl tidigt inför jul kanske- har man dock många att fira jul med så är det väl bäst att köra igång... Det här är framför allt till PA.


home is where your memories begin
















































Dop


RSS 2.0