Lite försmak inför jul



Med lite förberedning inför jul så har dagen bestått av att gör kransar på jobbet, plockat upp lite julsaker och börjat slå in de växter som är känsligt mot kyla. Dock har den mesta snön vi fick regnat bort idag, men inte hindrar det mig, nej ! 
Det blev lite experiment och slutade rätt så bra ändå, lite cholkad tryffalr. Lättare än färväntat! :)MUMS var det också ska jag nog tillägga, de kommer nog att bli en trevlig eftermiddags fika på jobbet i morgon! :) 


Recept på Chokladtryffalr:

300g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
30 g smör / margarin
100 g mör choklad att rulla tryffeln i

1. Finhacka chokladen, det bästa är att riva med rivjärn, så smått ska det bli, nästan som pulver. lägg den hackade chokladen i en bunke.
2. Värm grädden och häll över chokladen, tillsätt rumsvarmt smör och blanda allt till en slät smet. Låt svalna och ställ sedan in det i klen i minst 2 timmar.
3. forma till små bollar, ca 25-30 stycken. Ställ tillbaka dem i kylen och låt stå där i 30 minuter.
4. smält chokladen, lägg lite i handen och rulla tryffel i så att den blir lite kletig bara, rulla den sedan i kakao. När du är klar kan du skaka av dem lite så att det inte blir för mycket kakao på dem. 

  

-Lina 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0